Texterna

Texterna i Shabbat guiden innehåller de fullständiga traditionella texterna* för Shabbat på modern svenska med förslag på texter för lärjungar till Messias Jeshua från Nasaret. Genomgående tillkommer tydliga instruktioner, kommentarer och förklaringar.

Det är en vacker, dekorativ guide som presenterar det traditionella sätt som Guds folk har firat Shabbat från urminnes tider, med ett starkt fokus på Messias. Den är gjord för att vara lätt för nybörjaren, men samtidigt bekväm för den erfarne.

Förberedelseguiden

Mot slutet av guiden finns en ingående artikel om Shabbat och dess bibliska begrepp. Därtill följer en guide till förberedelser med bl a dukning, recept, förklaringar av olika traditioner, förslag, och en förteckning på veckans parashà (bibelavsnitt).

Läs ett urval av sidorna i guiden.

(Gratis Adobe Reader behövs)

Innehåller

Guidekort

Oinvigda gäster kan följa med sångtexterna och den förkortade Bordsbönen i hjälpsamma laminerade "Shabbat Shalom" Guidekort på 7 sidor.

* Texterna för derabbanan mitzvot (hadlakat nerot, netilat jadaim) är anpassade. Guiden innehåller inte sabbatsgudstjänsternas församlingsböner.

shabbat.se 2010         Ariel Media, Sverige